Difractometru de raze X eMMA – GBC

Difractometrul de raze X eMMA

Difractometrul de raze X eMMA

Noul Difractometru de raze X – eMMA (enhanced mini-materials analyzer) are o formă compactă şi o gamă largă de caracteristici dintre care cea mai importantă este Interschimbabilitatea razelor paralele şi geometria fasciculului pentru raze variate.

Designul original al aparatului oferă caracteristici cum ar fi interschimbabilitatea geometriei cu raze paralele cu geometria fasciculului focalizat, rază de măsură variabilă, posibilitatea de a monta diverşi detectori, optică inteschimbabilă, o varietate mare de suporţi pentru variate probe.

De asemenea, eMMA oferă posibilitatea lucrului în modul Theta-Theta. Acest mod de lucru este necesar în cazul folosirii camerelor de probă condiţionate la temperaturi şi presiuni înalte.

Noul microprocesor oferă lucrul simultan cu 8 axe şi comunicaţie pe portul Ethernet. Aparatul are alocată o adresă IP de reţea şi poate fi controlat de orice PC conectat la Internet.

Fante de difracţie automate controlate de motoare pas cu pas, ceea ce permite operarea în modurile suprafaţă iradiată constantă sau fante cu deschidere constantă.

Suporţi pentru probe de diverse forme şi dimensiuni, suport probe rotativ (pentru determinare texturi), suport probe răcit prin efect Peltier.

Accesoriu XRF unic, cu care se pot realiza analize ale compoziţiei probei prin tehnica Dispersiei de energie în fluorescenţa de raze X. Această analiză vine ca o confirmare a identificării fazelor prin difracţia de raze X.

Noul software – include facilitatea recalibrării instantanee a aparatului în funcţie de accesoriul montat. De asemenea sunt incluse metode de calcul ale stressului rezidual, integrarea bazelor de date ICDD PDF-2 şi PDF-4+.

Avem o experienţă bogată în analizele efectuate asupra filmelor subţiri, analize de suprafaţă, reflectometrie folosind fascicul paralel şi fante subţiri de divergenţă. Rezultate spectaculoase se obţin folosind detectorul cu corp solid „Solid-State Peltier-cooled Si PIN Diode”. Acest detector oferă o sensibilitate de 4 ori mai mare decît detectorul tradiţional cu Xe.

Etichete: , , ,

Aparatura din categoria: Difractometre XRD, Produse