Spectrometru Spectroscan Mack GF1 (2) E – Spectron

Spectrometrul Spectron Mack-GF1 (2) E

Spectrometrul Spectron Mack-GF1 (2) E

SPECTROSCAN МАКС-GF1 (2) E „este o modificare a WDXRF” SPECTROSCAN МАКС-G „spectrometru cu unul sau două canale suplimentare EDXRF.

Spectrometrul cu fluorescenta in raze X „SPECTROSCAN МАКС-GF1 (2) E” combină două tipuri de determinare a semnalului analitic – difractie de cristal (WDXRF) si dispersie de energie (EDXRF).

Spectrometrul „SPECTROSCAN MAKC-GF1 (2) E” determină elemente de la Ca (calciu) la U (uraniu) în solid, lichid sau pulbere, în solutii si filme subtiri.

Canalele fixe permit determinarea unuia sau a două elemente din intervalul de la Mg (magneziu) la K (potasiu).

Principiul de functionare al spectrometrului Spectron Mack-GF1 (2) E se bazeaza iradierea probei cu raze X generate de tub de raze X, înregistrarea fluorescentei elementelor din esantion, difractata pe un cristal, si calcularea concentratiei elementelor cu ajutorul ecuatiei de calibrare, care este o relatie între concentratia si intensitatea emisiilor secundare înregistrate.

Spectrometrul Spectron Mack-GF1 (2) E are rezolutie înaltă a liniilor spectrale si, prin urmare, oferă determinare exactă a elementelor în substante multicomponent complicate.

Spectrometrul Spectron Mack-GF1 (2) E este controlat cu computer extern.

Utilizarea spectrometrului Spectron Mack-GF1 (2) E are avantaje multiple:
– Analiza nedistructiva – toate elementele din intervalul de la Ca la U pot fi determinate dintr-o probă. Canalele fixe oferă determinare a unu sau două elemente din intervalul de la Mg la K.
– Spectrometrul nu are nevoie de sisteme de alimentare cu sau cu apă. Spectrometrul poate fi utilizat în laboratoare mobile.
– Toate probele (inclusiv lichide si praf) pot fi utilizate fără luarea unor măsuri speciale.
– Schimbător automat de proba pentru 10 probe, fapt ce reduce nevoia de supraveghere a operatorului în timpul analizelor.
– Spectrometrul este livrat precalibrat pentru nevoile analitice ale clientului, optional cu accesorii necesare si echipamente de preparare a probelor, in functie de cerintele acestuia.


Contactati-ne pentru informatii suplimentare si comenzi.


Etichete: , , , , ,

Aparatura din categoria: Produse, Spectrometre de raze X