Spectrometru FT-IR de proces FTPA2000-260 – ABB

Spectrometru FT-IR de proces FTPA2000-260

Spectrometru FT-IR de proces FTPA2000-260

ABB FTPA2000-260 este spectrometru cu infrarosu de proces, un multi-punct, un analizor proiectat pentru monitorizarea de la distanta, in timp real a proceselor continue si discontinue. Monitorizarea in timp real a compozitiei chimice si a proprietatilor fizice este cheia pentru exercitarea unui control strict al proceselor industriale.

Spectrometru FT-IR de proces FTPA2000-260 este alegerea potrivita pentru ca:
– Asigura randamente mai mari
– Permite imbunatatirea analizei calitatii produselor
– Lucreaza in banda Infrarosu apropiat (NIR) porțiune a spectrului electromagnetic (800-2500 nm)
– Permite Analiza cantitativă a compusilor organici
– Permite Analiza cantitativa a solutiilor apoase anorganice si saruri.
– Prelevarea de probe este foarte usoara
– Dispune de un modul Multi-detector flexibil
– Comunicare flexibila si facila cu operatorul
– FTPA2000-260 ofera cea mai buna performanta de repetabilitate pe piata: prin urmare, asigura date precise si fiabile, concretizate intr-un control optim al procesului.

Caracteristici tehnice:
– Amplasarea flexibila
– Facilitatea transmiterii luminii din spectrul infrarosu apropiat prin cabluri de fibra optica cace ca FTPA2000-260 sa fie foarte flexibil in utilizare.
– Utilizarea de cabluri de fibra optica permite amplasarea analizorul în orice zona, izolat de materiale si medii periculoase, reducand astfel semnificativ costurile.
– Include un opt-canal, modul unic multi-detector si are un randament suficient pentru a ilumina simultan 8 fibre – – – – Cabluri optice.
– Acest lucru permite ca un singur analizor sa poata monitoriza continuu pana la opt puncte de prelevare diferite făra dezavantajul de multiplexare optica.
– Prin utilizarea de cabluri cu fibra optica, fiecare punct poate fi amplasat pana la cateva sute de metri distanta de analizor.

Modul multi-detector flexibil
Cu FTPA2000-260, prin fibra optica de la fiecare punct de supraveghere de la distanta este conectat la un detector individual intr-un modul multi-detector.
Pentru o stabilitate si o sensibilitate optima cel mai potrivit este ca fiecare detector din fiecare punct de supraveghere sa poata fi selectat, pe rand, din mai multe tipuri diferite disponibile.
Semnalele de la modul detector sunt multiplexate electronic, fara a se folosi elemente de comutare in miscare; aceasta permite o mai bună repetabilitate a analizelor decat in cazul in care ar fi folosit un multiplexor optic.

Esantionare flexibila
FTPA2000-260 este compatibil cu cele mai multe sonde utilizate si celule de flux, atat de productie ABB cat si de la alte firme.
Tipul de accesoriu de esantionare poate fi selectate in functie de proprietatile esantionului si pot diferi pentru fiecare flux. In fapt, un sistem de esantionare diferit, cu domeniu spectral si metode analitice diferite, pot fi aplicate la fiecare punct de supraveghere.
Interfata procedeului in fiecare punct poate varia de la o sonda la alta, prin amplasarea sondelor intr-un sistem de esantionare MultiStream cu celula in flux continuu.

Aria de utilizare este foarte larga, intre domeniile in care poate fi folosit spectrometrul figurand Rafinare si petrochimie, Semiconductori, Farmaceutica medicina, Chimie generala si microchimie, productia de substante chimice, orice alt domeniu in care se efectueaza analize de proces.

Spectrometrul este echipat cu o serie de accesorii care fac utilizarea sa extrem de facila. Lungimea fibrei optice poate varia intre 10 m si 300 de metri.
Accesorii de purjare, de esantionare si multe altele.

Vedeti aici Brosura spectrometrului FTPA2000-260.

Etichete: , ,

Aparatura din categoria: Produse, Spectrometre de proces, Spectrometre infrarosu